SafetyPay
Arvostelu
SafetyPay yleisesti
SafetyPay on vuonna 2007 toimintansa aloittanut maksujärjestelmä, jonka tarkoituksena on mahdollistaa helpot rahansiirrot pankkisiirroilla niin kotimaan sisällä kuin rajojen ulkopuolellekin. Ennen kaikkea SafetyPay kertoo olevansa paras vaihtoehto luottokorteille.
Nykyään SafetyPay on laajentunut jo lähes 20:een maahan. Se tekee yhteistyötä satojen pankkien kanssa noin 200 000:ssa eri pisteessä. SafetyPayn suurimmat markkinat ovat Euroopassa sekä Väli- ja Keski-Amerikassa. Euroopassa SafetyPayn markkinat ovat lähinnä Keski-Euroopan suurimmissa maissa, eikä esimerkiksi Baltiassa tai Pohjoismaissa.
Kaikessa yksinkertaisuudessaan SafetyPay toimii seuraavalla tavalla: Asiakas ostaa jonkin palvelun tai tuotteen kauppiaalta, asiakas valitsee SafetyPay -maksutavan ja suorittaa maksun pankistaan, jonka jälkeen SafetyPay ja kauppias saavat tiedon maksusta ja palvelu tai tuote vaihtaa omistajaa. Verkkopankkimaksun lisäksi SafetyPay tarjoaa myös käteismaksuja yhteistyötä tekevissään toimipaikoissaan, vaikka varsinainen ostos olisi tehty netissä.
SafetyPay – talletus ja kotiutus
Talletus- ja kotiutusvaihtoehtoja on 2020-luvulla jo kymmeniä erilaisia, joista suurin osa keskittyy aina tietylle – melko kapeallekin markkinalle. SafetyPay onkin kaikkein suosituimmillaan Atlantin takana ja siellä taas nettikasinot eivät ole järin suuri juttu. Euroopassa tilanne on toinen, mutta esimerkiksi Saksassa ja sen naapurimaissa on reilusti muitakin vaihtoehtoja SafetyPayn lisäksi.
Seuraavassa on kuitenkin SafetyPayn ohjeet sillä tehtäviin talletuksiin ja kotiutuksiin, mikäli se vielä joskus tavoittaa Pohjoismaat.
SafetyPay-talletus on käytännössä samanlainen prosessi kuin äsken selvitetty pankkisiirto SafetyPayta käyttäen. Asiakkaan tai pelaajan tulee vain valita pelisivustolla talletusvaihtoehdoista SafetyPay, joka on vielä jokseenkin harvinainen talletusvaihtoehto. Seuraavaksi valitaan summa ja oma pankki SafetyPayn valikoimasta. Pankin valittuaan noudatetaan normaaleja ohjeita verkkopankkiin kirjautumisen ja maksun suorituksen osalta, jonka jälkeen maksaja ohjataan takaisin pelisivustolle. Ainoa eroavaisuus tulee siinä, että talletuksen aikana saadaan koodi, jota käytetään talletukseen.
SafetyPay-kotiutus on päinvastainen suoritus, mutta jos mahdollista, niin vieläkin helpompi, joskaan ei kaikkein nopeimpia kotiutustapoja. Kotiutusvaihtoehdoista tulee nyt valita SafetyPay, oma pankki tietoineen ja käyttää koodia myös kotiutuksen kanssa. Jos tämä ei ole mahdollista, kuten pienellä taustatyöllä siltä hyvin usein näyttäisi, niin tavallinen pankkisiirto on korvaava vaihtoehto, joka taas saattaa vaatia pienen talletuksen ennen kotiutusta, vaikka käytännössä jo alkuperäinenkin talletus on sieltä.
Jos ajatellaan pohjoismaalaista pelaajaa, niin SafetyPay jää muiden maksuvaihtoehtojen jalkoihin. Omilla markkina-alueillaan se on kuitenkin kätevä ja kuluton valinta, jolloin välttyy rekisteröitymisiltä ja pankkikorttien, luottokorttien sekä nettilompakoiden käytöltä.